maanantai 13. lokakuuta 2014

Synnytyksen jälkimainingeissa (by SuperSizeMe)

Synnytys onnellisesti takana päin ja arki rullaa jälleen. Tätä tekstiä kirjoittaessa synnytyksestä on kulunut reilut 10 päivää. Viimeisetkin turvotukset on hävinneet ja uskallan lähteä analysoimaan raskauskiloja.

Ennen raskautta painoin 117 kiloa. Synnyttämään lähtiessä painoa oli turvotuksineen 129 kiloa eli nousua yhteensä noin 12 kiloa. Itse sanoisin, että tästä painosta ainakin 3 kiloa oli puhtaasti nesteitä, jotka tulivat viimeisen kahden tai kolmen viikon aikana.

Nyt reilu 10 päivää synnytyksen jälkeen puntari oli minulle enemmän kuin armollinen ja kertoi painon olevan 116,8 kiloa. Painan siis nyt 200 grammaa vähemmän kuin ennen raskautta! Olen itsestäni suoraan sanottuna aika ylpeä. En heittäytynyt raskausaikana täysin roskaruoan armoille vaikka välillä herkuteltua tulikin.

Nyt suoranainen laihduttaminen ei vielä ole ajankohtaista, koska haluan varmistaa, että imetys sujuisi ainakin ensimmäisen 6 kk. En siis halua, että vauva saisi maidon mukana laihdutuksessa poistuvia kuona-aineita minun kehostani. Jään kuitenkin seuraileman painoa ja pyrin siihen, että paino ei ainakaan lähtisi nousuun. Lievä laskukaan ei haittaa, mutta varsinaisesti laihduttamaan en ole nyt heti ryhtymässä.

3 kommenttia:

 1. Vittu että vituttaa kaltaisesi ihrapeseet. Jumalauta ei helvetti olet ihmiskunnan alinta syöpää. Tapa itsesi.

  VastaaPoista
 2. Ai että - nyt olikin hieno kommentti :) Taidan kuitenkin jättää nuo tappohommat muille ainakin toistaiseksi... -SuperSizeMe-

  VastaaPoista
 3. No huh, mitä kommentointia.. O_o
  Lukijoistamme löytyi selvästikin yksi elämäänsä tyytymätön yksilö. Toivottavasti saa apua ongelmiinsa.
  - Madagaskar-

  VastaaPoista