SuperSizeMe:n kokeileva keittiö raportoi:
Koska leivän leipominen nyt vähän jäi, niin tässäpä oiva vinkki karppaajille, jolla voit tehdä "lasagnea". Tällähän ei todellisuudessa ole mitään tekemistä lasagnen kanssa, mutta toisaalta paljonkin. Maku ainakin on allekirjoittaneen mielestä loistava.
Itse tein alla olevalla reseptillä kaksi isoa laatikollista ruokaa. Suosin yleensäkin isojen määrien kokkaamista, koska olen todella laiska kokki. Oikeastaan vihaan ruoanlaittoa, vaikkakaan en ole mitenkään erityisen huono kokki.
Mutta sitten itse asiaan.
800 grammaa jauhelihaa (sikanauta käy ihan hyvin ja kustannukset pysyy kurissa) / hiilareita 0 g sadassa grammassa
2 sipulia eli noin 100 g sipulia / hiilihydraatteja4,8 g sadassa grammassa
1500 grammaa kesäkurpitsaa eli hienommin sanottuna zucchinia / hiilareita 2,5 g sadassa grammassa
4 dl ruokakermaa / hiilareita 3,8 g desissä (näissä voi olla eroja, kannattaa lukea tuoteseloste tarkkaan)
2,5 dl juustoruokakermaa / hiilareita 5 g desissä
500 g paseerattua tomaattia / hiilareita 4,2 g sadassa grammassa
Mausteita oman maun mukaan
Juustoa laatikoiden päälle / hiilareita 0 g sadassa grammassa (HUOM! Joissakin juustoissa on hiilareita, eli ole tarkkana)
1. Ruskista jauheliha ja sipuli - mausta oman maun mukaan
2. Pilko kesäkurpitsat vuokiin ja lisää joukkoon ruskistettu jauheliha ja sipuli
3. Lisää joukkoon kerma, juustokerma ja paseerattu tomaatti
4. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään (sekoitus onnistuu ihan hyvin vuoassa)
5. Lisää juustoa laatikoiden päälle
6. Laita uuniin ja anna paistua 225 asteessa noin 30 - 40 minuuttia (kunnes juusto on ruskistunut)
Hiilareita koko komeus sisältää 91 grammaa eli kun tästä määrästä tulee kaksi laatikkoa, on yhdessä laatikossa silloin 45,5. Kukaan ei myöskään pysty syömään koko laatikkoa kerralla vaan tästä syö annoskoosta riippuen 4-6 kertaa, jolloin yhdessä annoksessa hiilareita on 11,38 - 7,58 grammaa. Minä ja mieheni saadaan yleensä 4 annosta per laatikko eli hiilareita tulee meillä 11,38 g annoksesta.
Neljä kirjoittajaa ja neljä erilaista ihmistä eri tilanteissa päämääränä yksi ja sama - keventyminen. Miten se tapahtuu ja mitä sen aikana tapahtuu? Se selviää lukemalla. Matka on vasta alussa. Tärkeää kuitenkin on se, että matka on aloitettu. Tervetuloa !
tiistai 12. marraskuuta 2013
Vähähiilihydraattinen kesäkurpitsa-jauheliha -laatikko aka. zucchinilasagne (by SuperSizeMe)
Tunnisteet:
karppaus,
kesäkurpitsa,
reseptit,
ruoka,
SuperSizeMe,
vähähiilihydraattinen ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti