maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hyvää alkanutta viikkoa!

 
Ihan ensinnä haluaisin onnitella bloggaajakanssasisarta Läskipantteria onnistuneesta leikkauksesta ja hienosti alaspäin lähteneestä painosta! Wautsi!
Hieno juttu, että leikkaus meni hyvin ja ilmeisesti olet päässyt hyvään toipumisen vauhtiin!

Onnea myös jatkoon!

Omasta puolestani toivon, että seuraat taivaltasi täällä blogissa ja kerrot kuinka kaikki etenee. Minusta on hirmu mielenkiintoista seurata etenkin painon kehitystä, sillä se saattaa tulla alas todella rivakasti! Sitä sitten kateellisena vieressä seuraillaan, kun sinulla paino vaan tippuu :)

Sitten viikkopunnitukseen

Minulla on punnituspäivä näin maanantaisin ja poiketen kahdesta edellisestä viikosta pidin kiinni siitä päivästä. Edellisviikoilla olen punninnut vasta keskiviikkoisin.

Tänään hyppäsin vaa´alle ja sain lukemaksi 105,4kg. Näin ollen pudotusta on kahden viikon takaiseen lukemaan -1,1kg. Olen tyytyväinen.  BMI on 36,47 ja seuraavaan "luokkaan" - Merkittävä lihavuus - on matkaa enää 4,3kg!

Viikko sitten tähän aikaan taisin olla yli 2kg plussalla kaikenlaisen ohjelman takia, mutta niin sitä vaan sitten turvotukset ja nesteet tuli runsaan vedenjuonnin myötä pois.

Minä olen ottanu ohjelmistoon iltaisin vedenjuontia ja pyrin juomaan vähintään 1,5l vettä. Sen lisäksi juon hieman light-juomaa. Usein saan iltajuomisina uppoamaan jopa 3 litraa vettä :) Se vaan vaatii jo useita vessakäyntejä.
Yöuniin runsas juominen ei yleensä vaikuta, sillä useimmiten riittää vessakäynnit ennen nukkumaanmenoa ja sitten aamulla herätessä.
Toisaalta - nukun aika vähän (vaikkakin säännöllisesti), usein vain noin 5-7h yhdellä heräämisellä, joten ei siinä sitten kovin pitkää pidätysaikaa tule.
Vähäinen uni johtuu siitä, etten malta iltaisin mennä nukkumaan, mutta aamut alkaa kuitenkin ihan hyvissä ajoin, noin klo 7 aikaan.

Tavoite

Olen asettanut itselleni jonkinlaisen aikatavoitteen ja se on päästä juhannukseksi alle 100 kg!
Sinne on matkaa noin 6kg ja aikaa kolme kuukautta. Se tarkoittaisi kuukaudessa 2kg ja noin 0,5kg viikossa. Nyt paino on tippunut reippaalla tahdilla, mutta selvää on, ettei sellainen jatku.
Keskimäärin puoli kiloa viikossa olisi erinomainen vauhti sinne juhannukseen saakka.

Yksi suunnitelma on sitten jäädä siihen 100kg tietämille hetkeksi tasapainoilemaan painon kanssa. Aiemmin tein virheen, kun pudotin painoa kovalla tahdilla kuitenkaan oppimatta yhtään mitään.
Ajattelin vain, että paino tippuu urheilemalla kuin hullu ja jatkuvalla nälkäkuurilla. - Sen vuoksi se ei houkutellut lainkaan ja aloittaminen tuntui tosi pahalta. Salilla käyminen oli kivaa kunnon kaloreilla, samoin muu liikunta.

Nyt yritän syödä suunnilleen peruskulutuksen verran (jonka kiloklubi laskee jonnekin 2300kcal/vrk tienoille) ja antaa liikunnan sekä imetyksen sitten hoitaa se painonpudotus. Minä en kärsi nälästä - syön suorastaan hyvin ja terveellisesti ja paino putoaa.
Liikunnan myötä varmasti nälkä palaa ja voi olla, että kaloreita pitää sitten nostaa (paitsi tietty, jos paino putoaa ja kaloritarve pienentyy) kunhan vain pääsisin niin pitkälle, että ehtisin salille tai lenkille.

Aika kuitenkin näyttää kuinka käy. Toivon, että mieli pysyy hyvänä ja ajatus kirkkaana sen suhteen, etten laita itseäni tiukalle  nälkäkuurille.
Sellaisen aika saattaisi olla joskus, jos pääsisin normaalipainoon ja haluaisin tehdä jotain säätöjä. - Tai aiemminkin, mistä sen tietää.
Mitään tärkeämpää tavoitetta ei ole kuin se, että parannan omaa terveyttäni, kuntoa ja elämänlaatua huolehtimalla itsestäni :)

Näillä ajatuksilla taas eteenpäin!

2 kommenttia:

  1. Mada, sulla on kyllä mennyt ihan hirmu hyvin. Kohta oot kuule kaksinumeroisessa luvussa:)! Muistatkos, koska olet viimeksi painanut alle sata? Itse toivon, että tämän vuoden puolella pääsisin sinne kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja kaksinumeroisissa luvuissa olen viimeksi ollut 28.1.2012, kun painoin 98,8kg (sen jälkeen ei ole muistissa paino pitkään aikaan, mut nopeasti nousi yli 100kg). Muuten en muistaisi, mutta olen pitänyt kirjaa painosta Kiloklubissa jo vuodesta 2009. Sieltä on kyllä hyvä seurata painon vaihteluita!

      3 vuotta sitten tähän aikaan painoin 89kg ja olin juuri pudottanut reilun 20 kg painoa - ja itseaisassa paino oli silloin jo noususuhdanteessa. Alimmillaan paino kävi 5.2.2011 86 kilossa.

      Mahdotonta jojoilua kyllä. Muistan, kun paino tippui hienosti. Olin tosi tiukalla ruokavaliolla ja urheilin ja liikuin paljon. Sitten siihen tuli stoppi enkä enää jaksanut pitää itseäni tiukassa kurissa ja lopputulos onkin sitten tiedossa.

      Nykyään en enää usko tiukkaan kuriin ainakaan tässä painoluokassa. Se on sitten niitä juttuja, joita teen lähempänä normaalipainoa. Tällä hetkellä painoa on niin paljon, että jo pienet muutokset auttaa :)

      Kiitos kommentista ja tsempistä :)

      Madagaskar

      Poista