tiistai 10. kesäkuuta 2014

Mitä kuuluu Madagaskar?

Sama valitusvirsi jatkuu, kuin edellisessä postauksessani - eli hoppua pitelee.

Painon kanssa olen siinä samassa suunnilleen - tänäaamun vaaka 102,9kg.

Juuri tällä hetkellä poden kurkku-nenä-korva-keuhkotautia, jotka johtuu viruksesta ja vaativat vain sen kärsimisen. Olo on epämukava etenkin,  kun on oikein lämmintä. Onneksi juuri nyt ei täällä ole.

Painonpudotushommaa en ole juuri miettinyt tai sen eteen tehnyt mitään, vaan olen ollut ja elänyt elämää päivän kerrallaan. Koiranpentu kasvaa ja kesän pihatyöt lisääntyvät päivä päivältä. Lapsen kanssa saisi olla kaikki ajat ulkona, sillä hän rakastaa leikkiä hiekkalaatikolla tai puuhata veden kanssa. Onneksi hänellä on isovanhemmat, jotka jaksavat hänen kanssaan puuhata ulkona.

Mieliala on oikeastaan tosi hyvä tämänhetkisen painon suhteen.
Toivon, että paino pysyy tässä kesän ajan, muttei muutaman kilon heilahtelut nyt minua haittaa.

Kropassa olen huomannut muutoksia painonputoamisen myötä.
Aiemmin "tiivis" läski on nykyään sellaista venyvää ja pehmeää. Omassa mielessäni olen ajatellut sen niin, että rasva on vähentynyt rasvasoluista ja eivätkä ne enää ole niin pinkeitä kuin aiemmin ja siitä johtuu sitten se "kovan" läskin muuttuminen "löllöksi". Ja se löllö on siis sellaista nahkantyyppistä, josta saa otettua kiinni ja "nostettua". Lihaksetkin tuntuu sieltä löllön alta paremmin. Jenkkakahvat on vähän silottuneet, mutta harmittavasti selkäläskit ne vaan on ja pysyy.
Pakaratreeniä pitäisi tehdä ehdottomasti, sillä olen huomannut, ettei minulla taida olla enää ollenkaan takapuolta. Se on vaan sellainen littana takapuoli. Pöh.

Raskauden jäljilta roikkunut vatsa on muuttunut pienemmäksi ja vähemmän roikkuvaksi ja sellaiseksi pehmeäksi. Raskausarvista johtuen se nahka ei ikinä lopeta roikkumista, mutta selvän eron kyllä jo huomaan. Ja se kudos (lihas?) siellä nahkan alla tuntuu ihan erilaiselta kuin silloin pian synnytyksen jälkeen. Mut sehän tietysti on normaalia, kun vatsalihakset olivat joutuneet väistymään.

Muita muutoksia on mm. sykkeen lasku.
En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta ennen raskautta ja raskauden aikana leposyke oli 75-85 bpm ja raskauden jälkeen se on ollut huomattavasti alempi! Mm. sykemittari oli sitä mieltä, että kuntoni on kovasti parantunut, kun tein sillä "kuntotestin", joka perustuu leposykkeeseen. Nykyään leposyke ihan päiväsaikaan on reilusti alle 70bpm. Joskus jopa alle 60 bpm.

Lisäksi näyttää siltä, että hormonitoimintakin on parantunut, sillä sen käynnistymisen jälkeen ei kierrot ole menneet yli 45 pv ja se on kyllä ihme! Ennen raskautta kuukautiset tulivat vähimmillään 6 kertaa vuodessa ja silloinkin sitten usein keltarauhashormoniavusteisesti.

Kunhan pääsisin niin pitkälle, että saisin kameran käteen, niin laittaisin kuvia kykytilanteesta. En usko, että se nyt hirveästi on muuttunut sinänsä. Luultavasti olen ihan saman mallinen kuin aiemminkin, mutta SAATTAA olla, että kuitenkin sitten hieman pienempi :) En ole itsekään nähnyt itsestäni kuvia pitkään aikaan enkä näin ollen ole ihan perillä siitä onko muutoksia näkyvissä.

No, mutta tässäpä näitä Madagaskarin kuulumisia.
Syksyllä palataan sitten ahkerammin painonpudotuksen pariin :)

1 kommentti:

  1. 102,9 kg on ihan loistava lukema. Ja ei kesällä kannata stressata, tuo on aika hyvä ja realistinen tavoite, että paino pysyisi suunnilleen paikoillaan :)

    VastaaPoista