perjantai 14. helmikuuta 2014

Viikon paras ateria ja valittu sananen by Omnivore

Tällä viikolla ehdottomasti paras ateria osui tiistaille, kun näin talviloman kunniaksi kerkisin vähän enemmän keskittyä kokkailuun. Vaikka annos näyttääkin hieman epämääräiseltä, niin hyvää se oli.

Papu-jauhelihapaistos

800 g nautasikaa
Pss pakastettuja sipulikuutioita
Prk kidneypapuja chili-kastikkeessa
Prk paseerattua tomaattia

1. Kuullota sipuli
2. Lisää jauheliha, mausta ja paista valmiiksi
3. Lisää pavut kastikkeineen, pienennä lieden lämpöä
4. Lisää paseerattu tomaatti ja anna tekeytyä hetkisen

Kesäkurpitsa-lastut

Kesäkurpitsa
X kpl valkosipulikynsiä
Oliiviöljyä
Mustapippuri ja aromisuola

1. Siivuta kesäkurpitsa. Itse tein hieman vahvempia siivuja.
2. Lisää vuokaan kerroksittain viipaleet, suola, pippuri ja valkosipuli
3. Lorauta päälle oliiviöljyä
4. Kypsennä uunissa haluamaasi rapeuteen. Jos haluat oikein rapsakoita lastuja, ei viipaleita kannata pistää kerroksittain

Tähän kun lisäät vielä tuoresalaatin oman maun mukaan ja päälle vähän amerikkalaista hampurilaiskastiketta, niin avot!

Sananen perjantaille.

Ja nyt kun olen nostanut mielialaani, minun pakko ottaa vielä kantaa Anu Kiiverin blogissa ilmestyneeseen kirjoitukseen 12.helmikuuta "Paleota, raakaruokaa vai luomua?". Itseasiassa olisin varmaan ohittanut koko kirjoituksen, jollei heti ensimmäiseksi olisi ollut oheinen kuva. Kyseisen kirjoituksen aiheena ei ole laihdutus, mutta silti jotenkin koen, että mutta kuvan viesti on perseestä.

Tekstissään Kiiveri kertoo käyneensä ravitsemusseminaarissa, jossa kerrottiin paleoruokavaliosta ja raaka- että luomuravinnosta. Hänen mukaansa "useimmilla suomalaisilla on loistava mahdollisuus itse valita mitä syömme, ja vielä rahaakin siihen". Hän on myös harkinnut eläinkunnan tuotteista luopumista ruokavaliossaan, koska hänestä "nimittäin sietämätöntä, kuinka epäeettiseksi ruuaksi tarkoitettujen eläinten kasvatus on mennyt!" Ja niin edelleen...

Minusta on hienoa,jos ihminen muuttaa omia ruokailutottumuksiaan eettisten arvojensa takia. Oma etiikkani hyväksyy tehotuotannon ja oman ymmärrykseni mukaan, meillä ihmiskuntana ei ole edes mahdollisuutta selviytyä ilman sitä. 

Mutta edelleen minusta tuon kuvan viesti on se suurin ongelma, vaikka sinä kuinka söisit paleoruokavalion mukaisesti tai vaikka mitä superfoodia, on kuitenkin oleellista kuinka paljon sinä syöt suhteessa siihen, mitä sinä kulutat. Mikään ihmissusi-ruokavalio tai muukaan poppaskonsti ei muuta tätä faktaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti