perjantai 14. helmikuuta 2014

Sulattelua (by Läskipantteri)

Kuten viime viikolla kerroin, on ajatus laihdutusleikkauksesta alkanut pyöriä vahvasti mielessäni. Kävin asiasta keskustelemassa työterveyslääkärin kanssa, joka sitten passitti erikoislääkärille. Kokemus viime tiistaina oli aika masentava. Lähinnä taas jäin miettimään, missä lääkäreiden inhimillisyys on. Lääkäri lähinnä sanoin "ota paita pois", "ota kengät pois", "mene tuohon" ´jne. Mitään keskustelua tai lisätietoa en leikkauksesta saanut. Käynnin tulos oli, että minut passitettiin sokerirasituskokeeseen, lisäkilpirauhaskokeeseen ja todettiin, että laihduttaminen pitäisi aloittaa. Tiistaina on soittoaika lääkärille, en tiedä mitä siitä puhelusta tulee, kun ei se puhunut mitään aiemminkaan.

Anyway, jos nyt olen itse nettipalstoja lueskellessani ymmärtänyt oikein, niin luultavastihan tämä lääkäri nyt kirjoittaa minulle lähetteen leikkaukseen julkiselle puolelle. Ongelma tässä on vain se, että tiedostaen oman kotikuntani hoitojonotilanteen, tämä projekti ei liiku mihinkään ainakaan kahteen vuoteen. Nyt kun tämä henkinen päätös on jo asian suhteen melkein lopullisesti tehty, niin en todellakaan aio odotella kahta vuotta.

Toimintasuunnitelmani onkin nyt seuraavanlainen. Ensi tiistaina olen menossa Tallinnaan konsultaatiokäynnille, josta toivon mukaan saan enemmän tietoa leikkauksesta, kun tähän mennessä kahdelta aiemmalta lääkäriltä. Sen jälkeen odottelen, mitä lääkäri soittoajalla sanoo. Jos kirjoittaa lähetteen, odottelen hiukan aikaan ja soittelen sitten lähetteen perään, jos saisi edes jonkinlaisen arvion. Jos tuo arvio menee yli puoleksi vuodeksi ja Tallinna käynnilläni vaikuttaa siltä, että leikkaus voitaisiin siellä suorittaa, hakeudun hoitoon Tallinnaan.

Sitä ennen pitäisi painoa nyt sitten tiputella vähintään se seitsemän, mielellään 10 prosenttia. Tällä hetkellä paino junnailee samoissa lukemissa, 131-134 välissä, riippuen päivästä. Eli mitään tiputusta ei todellakaan ole tapahtunut.

Ensi viikolla lomailen ja saan tietoa lisää liittyen tähän leikkausprojektiin. Josko sen jälkeen saisin itseni nutrilettien kippuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti