tiistai 1. huhtikuuta 2014

Superruokaa by Madagaskar

Olen paljon törmännyt eri blogeissa superruokiin ja pikkuhiljaa kypsytellyt ajatusta niiden käytöstä.

Ensimmäisenä superruokana kaappiini tien on löytänyt Kaakaonibsit.
Ja ihan ensikosketuksesta lähtien niistä tuli suuri herkku! Kaakaonibsit ovat käsittelemättömiä, kuorittuja kaakaopapuja, jotka on vaan rouhittu. Ne sisältävät runsaasti flavonoideja ja kivennäisaineita sekä hyvää rasvaa ollen myös kuitupitoisia.

Ja mikä parasta! Ne ovat herkullisen makuisia, vaikkei kylläkään ihan yksin nautittuna..
Maitorahkan/jugurtin/hunajan/raakasuklaan/banaanin/tms kaverina tosi hyvä, pähkinämäisesti rouskuva, suklaan (kaakaon) makuinen lisä.

Suosittelen kokeilemaan !

Painonpudotuksesta

Takana on nyt puoli vuotta tätä suuntausta ensin pysäyttää, sitten kääntää paino laskusuuntaan. Tuloksena on -15kg painoa, jotka eivät toivon mukaan koskaan enää palaa.

Tällä hetkellä painan suunnilleen saman verrain kuin raskaaksi tullessa kaksi vuotta sitten. Silloin olin päätynyt siihen painoon lihomisen myötä (kun olin juuri vuotta aiemmin ollun -15kg kevyempi). Tällä kertaa tässä ollaan taas painonpudotuksen myötä. Ja toivottavasti suunta jatkuu alenevana edelleen.

Viimeviikot ovat olleet pudotuksen suhteen hankalia ja paino on vain junnannut - noussut ja laskenut, mutta pysyen kuitenkin suunnilleen samassa. Herkuttelu juhlien yhteydessä, reissut ja muu erityisohjelma on seikoittanut pakkaa. Ja ainakin omalla kohdallani tämä opettelu on  etenkin arjessa opettelua, eli ensin pitäisi saada perusta kuntoon, jotta sitten pääsisi rakentamaan seiniä. Reissaaminen ja muu erityisohjelma ei siis ole tässä kohtaa erityisen hyvä, sillä se on syy, joka on kaatanut minun painonpudotuksen monen monta kertaa. Reissuista kertyy aina painoa, turvotusta ja väsymystä joista on vaikea päästä eroon.

Ja painohan tänään oli siis 105,1kg BMI 36,4

Olen tyytyväinen ja yritän henkisesti valmistautua kestämään jumitusta vielä vähän pidempään..


1 kommentti:

  1. Vitsit, mullakin on paino just nyt jotakuinkin sama kun raskaaksi tullessa...:) Sen on jännä tunne kun saavuttaa tämmöisenkin etapin, onnea tiputetusta 15 kilosta:)

    VastaaPoista