sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Haaste viikolle 49 (by SuperSizeMe)

Olen tunnetusti vähän vastarannan kiiski. En keksinyt varsinaisesti liikunnallista haastetta (vaikkakin liikunnan pystyy hyvin tähän yhdistämään), vaan pikemminkin henkisen haasteen.

Jokaisen tulisi viikon aikana miettiä ainakin 3 asiaa miksi on pudottamassa painoa, mitä haluaa saavutta tai miten uskoo painonpudotuksen parantavan elämää. 

En hae tällä mitään suuria asioita vaan kyse voi olla hyvinkin pienistä asioista. Ja itse asiassa toivoisin, että löytäisimme myös jotain uusia kulmia perinteisten terveyteen liittyvien asioiden rinnalle.

Lisäksi noihin kolmeen asiaan haluaisin jokaisen liittävän jonkin pienen esimerkin tai kuvan siitä millä elämän muutoksella uskot sen olevan saavutettavissa. Ja tämä konkreettinen esimerkkikin voi olla hyvin pieni.

Esimerkki: Jos jokin yö kierähdän Omnivoren päälle, en halua päästä Iltalehden otsikoihin.

Ajattelin, että tämä haaste saisi meidät hyvälle tuulelle ja myös mielemme enemmän kohti päämääriä. Puntarin lukemilla kun ei elämän kannalta ole oikeasti mitään merkitystä.

Ja sitten lisänä jokerihaaste: 
Mieti 3 asiaa miksi olet lopettamassa tupakoinnin, mitä haasteita näet tai miten uskot niistä selviäväsi. Madakaskar kun on lopettanut jo aikoja sitten, ei haaste sellaisenaan sinulle sovi. Voisit kuitenkin muistella vähän ajassa taaksepäin ja miettiä mitkä oli pahimmat kohdat joissa lopettaminen meinasi olla vaikeaa ja miten niistä selvisit. Ehkä vaikeiden hetkien tunnistaminen etukäteen auttaa meitä muita.

Tupakat tumpataan viimeisen kerran 8.12.2013.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa haaste! Kiitos siitä :) Ja minäpäs postaan joku päivä tuosta savuttomuus-asiasta. (Toisaalta, voisin aiheesta paasata päiväkausia, joten liekö hyvä asia kuitenkaan :D )

    Kannustan kyllä teitä eteenpäin siinä hommassa!
    Minulla tuli 7.11.2013 tasan kaksi vuotta täysin savutonta elämää enkä osaa enää ajatella, että koskaan polttaisin. Kerran kävi lähellä, että sytytin tupakan, mut järki voitti.

    Samoin tuolle puolisolle taisi kesällä tulla täyteen vuosi täyttä savuttomuutta. Hän lopetti muutama päivä minun jälkeen silloin 2v sitten, mutta sauhutteli saunailloissa ja töissäkin joskus, kunnes vuosi sitten kesällä veti viimeiset henkoset.

    Tänään viimeksi sanoi, että joskus sitä kaipaa sitä "taukotekemistä", vaikkei tupakkaa varsinaisesti kaipaakaan. Sen vaan yhdistää niin voimakkaasti moniin monituisiin asioihin. Onneksi se tuska kyllä helpottaa :) Ja lopulta jokainen muisto tupakasta saa vaan röyhistämään rintaa, kun ei sitä enää tarvitse itse tehdä :)

    - Madagaskar

    P.S HETKONEN! Tarkoittaako tuo, että "haaste saisi meidät hyvälle tuulelle..." ettei minun punnerrus- tai vatsalihasliikehaasteet olis saaneet ? ;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh noh :) Ajattelin, että ehkäpä löydämme myös hauskoja esimerkkejä siitä miksi tämä kaikki on vaivan arvoista. Meidän lihavienhan kuuluu olla hauskoja, joten ollaan edes vähän stereotypian mukaisia :)

      Poista