tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulu ja joulun herkut lähestyy (by SuperSizeMe)

Tasan kaksi viikkoa jouluun. Silläkin uhalla, että kuulostan kliseiseltä, mutta MIHIN SE AIKA KATOAA? Eilenhän oli vasta juhannus... Olen kovasti koittanut rimpuilla kohti ensimmäistä tavoitettani, eli 115 kiloa vuoden loppuun mennessä. Tätä en kuitenkaan tule saavuttamaan, mutta onhan sitä elämää vielä joulun jälkeenkin.

Meille laihduttajille joulu on pahaa aikaa. Paino nousee lähes väistämättä. Itse olen tämän projektin aikana antanut itselleni luvan karkkipäivään kaksi kertaa ja seuraava karkkipäivä (tai kolme) on sitten jouluna.

Ensimmäinen syksyn karkkipäivä oli 21.9.2013 ilman mitään sen suurempaa syytä. Tämä oli päätetty kun laihsuttaminen alkoi. Seuraava karkkipäivä olikin jo heti 19.10.2013. Myös tämä oli etukäteen päätetty, koska olimme kavereiden kanssa "humputtelemassa". Molemmilla kerroilla paino on noussut. Syyskuussa 200 grammaa ja lokakuussa 400 grammaa. 

Mitä karkkipäivä merkitsee?


Minulle se tarkoittaa sitä, että saa syödä ja tehdä mitä tahansa haluaa. Noina päivinä en siis katso lainkaan mitä suuhuni panen. Syyskuussa esimerkiksi ruoaksi söin lasagnea ja muutoin herkkuja koko päivän. Karppiruoasta ei siis voi juuri puhua... 

Miksi päätän karkkipäivän ajankohdan etukäteen?


Jos seuraavaa karkkipäivää ei ole tiedossa, koen jotenkin vaikeammaksi pysymisen ruokavaliossa. Sillä ei varsinaisesti ole merkitystä kuinka lähellä tai kaukana karkkipäivä on, kunhan tiedän koska se on. Kun päivä on tiedossa, pystyn myös pitäytymään siinä yhdessä karkkipäivässä ja palaamaan ruotuun heti seuraavana.

Jouluna tilanne onkin nyt toinen. Olen luvannut itselleni, että karkkipäiviä on yhteesnä kolme: jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Perjantaina 27.12. on siis paluu ruotuun ja myös punnituspäivä. Odotettavissa iso plussa, joka ärsyttää jo etukäteen, mutta toivottavasti osa siitä myös lähtee nopeasti pois. Uutena vuotena karkkipäivää ei ole lainkaan vaan seuraava karkkipäivä tulee olemaan vasta helmi- tai maaliskuussa. Tätä en ole vielä tarkalleen päättänyt, mutta tulen sen kyllä päättämään ennen joulua, jotta seuraava herkkutteluhetki on jo tiedossa.

Karkkipäivät osana elämäntapaa


Kun alan olla tyytyväinen itseeni (ehkä joskus vuoden päästä), alkavat karkkipäivät olla enemmän osa uutta elämäntapaani. Ajatuksenani on, että karkkipäivän voisi siinä vaiheessa pitää joka toinen viikko ja muutoin tulisi sitten pysyä ruodussa. Olen laskeskellut, että näin painoni pysyisi tasaisena. Tässä vaiheessa tämä on vasta suunnitelma, joten tätä tarkennetaan sitten joskus vuoden päästä.

Muutama sana vielä loppuun


Itse aion pysyä tiukkana jouluaattoon asti - sanon ei kaikille työpaikan kahvitteluille ja joululounaille jos sellaisia tulee vastaan. Aion siis todellakin repsahtaa vasta jouluna.

Vielä yksi klisee mahtruu tähän postaukseen: Sillä ei ole merkitystä mitä syöt joulusta uuteen vuoteen, vaan sillä mitä syöt uudesta vuodesta jouluun...

1 kommentti:

  1. Kuulostaa suunnitelmalta :)
    Ja eiköhän ne plussat todellakin häviä tuolla tahdilla nopeasti. Ja tosi vähäisiä on olleet nuo aiemmista karkkipäivistä tulleet plussat! Pääkopalle on varmaan hyvä välillä, kun saa syödä ihan rauhassa mitä haluaa :)

    Minulla alkaa ainakin poltella pikkuhiljaa ruokavalion alottelu, vaikka toisaalta vielä on mahdollista nauttia tästä imetyksen tuomasta lisäkulutuksesta. Jossain kohtaa sekin loppuu ja sitten... sitten toivottavasti paino lähtee reippaammin alaspäin :)

    Mut jokatapauksessa tsemppiä kovasti ja ihanaa joulunodotusta!

    Madagaskar

    VastaaPoista