keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Se on loppu nyt! (tämän vuoden osalta) (by Läskipantteri)

Kuten varmasti arvaatte heti mistä on kyse. Mä lopetan tämän punnitushommelin tämän vuoden osalta ja otan itseäni niskasta kiinni 1.1.2014. Tämä ihan siitä syystä, että glögeilyä, pikkujouluillallisia, torttuja ja pipareita tulee jo korvistakin ulos ja kyllä, se näkyy myös painosta, plussaa jälleen 400 g, vaikka olen mukamas yrittänyt syödä vähemmän.

Mutta sitten siihen viralliseen pohdintaan. Koska olen auttamattoman huono liikkumaan ja lähtemään kotoa yhtään mihinkään töiden jälkeen, mikä voisi olla avukseni? Olen jo pidemmän aikaa pohtinut joko kuntopyörän tai crosstrainerin ostamista olohuoneeseeni. Kumpikohan olisi parempi vaihtoehto?

Itse tietenkin mukavuudenhaluisena kallistun kuntopyörän puoleen. Kokemukset crosstrainerista ovat läkähdyttäviä, ikäviä ja jopa pelottavia. Vain 10 minuutin suorituksen yritys sillä vempeleellä saa käteni ja jalkani menemään eri tahtia, tunteen tipahtamisesta, jalat hyytelönä ja kyllä, vauhti liian kova. Tästä syystä kuntopyörä voisi olla kivempi vaihtoehto, siinä tätä voimattomuuden tunnetta laitetta kohtaan ei pääse syntymään.

Mutta sitten taas kun miettii kokonaisvaltaista vaikuttavuutta, niin crosstrainer kuitenkin tekee käsillekin jotain. Pyörä vain jaloille. (Toisaalta jalkani ovatkin ehkä se kaikista eniten laihdutuksen tarpeessa kropassani). Eli jos ajatellaan, että laihduttamisen apuvälineenä ja ainoana kuntoilulaitteena ja liikuntatapana, kumman hankin?

Hintaakin olen jo katsonut, Hobby Hallista saisi 400 €, kumman laitteen vaan. Ajattelin välipäivinä käydä ostamassa..

5 kommenttia:

  1. Osta crosstrainer. :) Kokonaisvaltaisempaa treeniä, enemmän energiankulutusta ja kun tarpeeksi pienellä vastuksella ja hiljaisella vauhdilla lähtee, niin ei tunnu pahalta. :) Eikä rasvanpolton kannalta oo mitään väliä, millä kehon osalla tekee liikettä - rasva ei pala paikallisesti.

    VastaaPoista
  2. Jenni perusteli hyvin asian, sillä tosiaan Se rasva ei pala paikallisesti. Lihaksiin voi vaikuttaa treenaamalla tiettyä osa-aluetta, mutta läski lähtee sieltä mistä läski haluaa lähteä (mm tissit).

    crosstrainerilla treenaus kyllä helpottuu ja lakkaa tuntumasta pahalta, kun jokusen kerran kestää sitä aloittamisen tuskaa ja tekee rauhassa ja kevyesti. Ihanaa joulun odotusta ja tsemppiä sinulle!

    terveisin Madagaskar

    VastaaPoista
  3. Crosstraineria vaan peliin! Hyvää joulua! Pukkimaisin terveisin, Omnivore.

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä - Crosstrainer. Tai ainakin itse kallistuisin sen puoleen. Mutta täytyy tunnustaa, että kuntopyörä ei olekaan minua varten :)

    VastaaPoista
  5. Ai että crosstrainer.. Itsekin tiedän, että se varmaan olisi parempi, mutta jotenkin sen jännittää. Ne muutamat kerrat salilla sitä kokeilleena, ihan oikeasti olen yrittänyt. Ei jaksa, jalat menee solmuun, hengästyy, kädet menee maitohapoille 5 minuutissa. Loppupeleissä olet ihan solmussa ja kiukkuinen 10 minuutin kohdalla ja sykkeet jossain 170. Kuntopyörällä kuitenkin jaksaa sen yli puolituntia ja sen jälkeen vielä tehdä muutakin.. Toisaalta, se kokonaisvaltaisuus kyllä kiinnostaa. Edelleen siis pohdin.

    Mutta kaikista hauskin tässä suunnittelussa: yritäpä etsiä n. 500 euron laite, jossa luvataan kestävyys näille kiloille!! Kaikki mitä olen nyt selannut, niin max 125 kg. Hih! Pitää siis ottaa riski ja asetella ruhoni metallitankojen päälle aina hyvin varovasti siihen saakka, että laihdun oikeisiin mittoihin. Uskomatonta, kuntoilulaitteita joissa painoraja, tämäkin on lihavien syrjintää:) :)

    VastaaPoista