sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Syitä syödä matalahiilihydraattista pitsaa by Omnivore

Miksi minä olen pudottamassa senttejä?


1.  Minä-kuva

Itselleni tärkein syy osallistua näihin talkoisiin on itsetunnon kohentaminen. Olen jo 15-vuotiaasta haaveillut kehonrakentaja-tyyppisestä vartalosta, mutta en ole vielä kuluneen runsaan kahden vuosikymmenen aikana ollut lähelläkään uneksimiani tuloksia. Ei, enkä nyt haaveile kilpailevani kehonrakennus-kilpailussa, koska sellainen rääkki asettaa kehon aivan liian suurelle rasitukselle, mutta kyllä vatsalihasten erottuvuus olisi itselleni selvä buusti itsetuntoon. Tämä on myös syy, minkä takia en halua kiinnittää liikaa huomiota kiloihin. Aikaisemmat kokemukset ovat opettaneet minulle, että jos kilot karisevat liikaa tai liian nopeasti, koen kutistuvani ja se taas ei ole minä-kuvalleni yhtään sen parempi kuin liikakilot. Eikö olekin ihastuttavan paradoksaalista?

2. Suhteellinen voima

Tässä suhteessa kilojen kariseminen, vaikkakin vähäisissä määrissä, auttaa paljonkin. Puhun siis harjoittelussa käyttämistäni painoista – mitä vähemmän painan ja mitä isompia painoja pystyn harjoittelussa käyttämään, parantaa suhteellista voimaani. Voimannostossa nostajan massan kasvu yleensä parantaa tuloksia, mutta suhteellinen voima heikkenee eli kevyemmät nostajat saattavat kyykätä melkein neljä kertaa oman painonsa, kun taas raskaammissapainoluokissa suhde laskee kolmen pintaan. Tämä liittyy haaveeseeni kilpailla voimannostossa vielä joskus ikämies-luokissa ja on myös veitsenterä, missä painossa oma suhteellinen voimani on parhaimmillaan?


3. Terveys

Vaikka en itse ajatellut lisätä terveyttä tähän listaan, niin pienen miettimisen jälkeen oli se pakko tähän lisätä. Itselleni kun on tupannut paino kertymään vyötärölle, joka on ymmärtääkseni suurempi riski terveydelle kuin ylipaino sinänsä. Mutta kyllä terveys todellisuudessa on itselleni melko toisarvoista tämän elämäntapa-remontin yhteydessä, se on enemmänkin bonus kuin syy.

Tupakoinnin lopettaminen?


1.  Syyt


Itse löydän muutaman merkittävän syyn tupakoinnin lopettamiselle. Terveys on ensimmäinen, varsinkin kun itselläni on taipumusta astmaattisiin kohtauksiin pahimpiin siitepöly-aikoihin ja työskentelen levyseppä-hitsaajana, jossa altistun erilaisille epäpuhtauksille.  Terveyden myötä hapenottokykyni paranee, josta taas kerran on hyötyä voimaharjoittelussa.Toinen merkittävä syy on taloudellinen, koska vaikkakin olen polttanut jo kauan pelkkiä sätkiä, viikottain minulta on mennyt vajaat kolmekymmentä euroa tupakkiin eli noin 1500€ vuodessa. Kolmanneksi olemme SuperSizeMeen kanssa adoptoimassa lasta ja viime aikoina tupakoivat ovat saaneet lisäselvityspyyntöjä adoptiolautakunnalta, joten lopettamalla tupakoinnin, voimme mahdollisesti säästää aikaa.

2. Ongelmat


Olemme vaimoni kanssa yrittäneet lopettaa tupakointia aikaisemminkin ja kokemuksesta tiedän, että lopettaminen on minulle paljon vaikeampaa kuin SuperSizeMeelle. Itse olen ollut jo vuosia melkein ketjupolttaja, joten pelkästään tavasta ja siihen liittyvistä tottumuksista ja rutiineista on vaikea oppia pois. Olen ajatellut, että esimerkiksi töissä rupean käymään tauoilla sosiaalitiloissa kahvilla ja syömässä, koska en ole siellä aikaisemmin käynyt – Olen pitänyt taukoni työpisteelläni, koska sosiaalitilat ovat ”kaukana” , eikä siellä saa polttaa ;-) Kotona olemme aikaisemmin tupakille mennessämme päästäneet koirat samalla aidatulle pihallemme, mutta entä jatkossa, koska koirien täytyy kuitenkin ulkoilla? Lenkkeily kaikkien kanssa ei varmaankaan tule kysymykseen ainakaan aluksi, koska koiramme eivät ole siihen tottuneet ja arastavat ulkoilua muutenkin pakkasella. Ehkä voisimme kuitenkin leikittää niitä pihalla? Katsotaan.

Matalahiilihydraattinen pitsa


1. Ripottele juustoraastetta uunivuoan pohjalle, määrä riippuu siitä, kuinka vahvan pohjan haluat pitsaasi.

2. Lisää vuokaan kananmunia, itse käytin tässä neljä munaa. Sekoita juustoraaste ja munat keskenään suhteellisen tasaiseksi massaksi.

3. Pistä vuoka esilämmitettyyn 200 asteiseen uuniin keskitasolle ja paista pohjaa noin 15-20 minuttia, kunnes pohja on kullankeltainen.

4. Täytä haluamallasi tavalla ja nauti




Lisää matalahiilihydraattiseen ruokavalioon sopivia reseptejä löydät osoitteesta http://karppaus.info/resepti/.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti