lauantai 11. tammikuuta 2014

Juustokakku a'la SuperSizeMe

Kävin puntarilla jo torstaina, koska loppuviikko meni työreissulla ja tiesin etten ole vaa'an lähettyvillä perjantaiaamuna. Pudotusta oli viikossa tullut ihan peruslukema eli 800 grammaa. Vielä jäi kilo joulusta läskeihin lillumaan, mutta eiköhän nekin siitä karise vähitellen.

Ja sitten itse asiaan. Tässä kovaan makeannälkään resepti juustokakun ystäville:

Pohja:
1 pss hasselpähkinä rouhetta (3,4 g hiilihydraatteja)
1 pss manteli rouhetta (6,6 g hiilihydraatteja)
voita (0 g hiilihydraatteja)

Täyte:
4 dl kermaa (10,8 g hiilareita)
2 prk maustamatonta tuorejuustoa (13,2 g hiilareita Violan mukaan)
4-5 kpl liivate lehtiä (0 g hiilihydraatteja)
0,5 dl sitruunamehua (n. 2,3 g hiilihydraatteja)
makeutusainetta oman maun mukaan (käytä jotain missä ei ole imeytyviä hiilihydraatteja niin ei tarvitse tästä huolehtia)

Pohja:
Sulata voi ja tee pohja rouheista ja voista. Itse en niin ole pohjan ystävä, joten hyvin harvoin teen pohjaa ollenkaan ja näin myös hiilareita on ainakin vähän vähemmän. Jos kuitenkin teet pohjan, suosittelen sellaista vuokaa josta saat reunat irroitettua ja näin ollen koko komeus pysyy nätisti kasassa ja on tarjoiluvalmis sitten kun reunat irrottaa.

Täyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kaada sitruunamehu kattilaan ja lisää kylmässä vedessä 5 minuuttia liotetut liivatteet sekaan. Anna liivatteiden sulaa sitruunamehun joukkoon miedolla lämmöllä lämmittäen. Vaahdota kerma. Ota toiseen astiaan tuorejuusto ja lisää sekaan makeutusaine oman maun mukaan. Lisää tuorejuuston sekaan norona, kokoajan sekoittaen liivate-sitruunamehuseos. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja nyt taikina on valmis. Laita taikina pohjan päälle ja 2-4 tunniksi koko komeus jääkaappiin hyytymään. Itse jaan taikinan suoraan 6 jälkiruoka-astiaan ja laitan nämä valmiit annokset kylmään. Itse en siis pohjaa tee juuri koskaan.

Annoskoossa hiilareita yhteensä: 4,38 grammaa (ILMAN POHJAA ja oletuksena 6 annosta yhdestä reseptistä)
HUOM! En itse koskaan tee pohjaa, vaan teen tuon pelkän täytteen ja laitan sen valmiisiin annoskokoihin jälkiruokakippoihin ja jääkaappiin. Yhdestä "taikinasta" tämän reseptin mukaan tulee noin 6-8 annosta riippuen vähän siitä millaisia annoksia tykkää syödä.

Jos teet pohjan ja edelleen sinulla on tuo 6 annosta valmista kakkua niin hiilareita on silloin 6,05 grammaa annoksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti