torstai 28. marraskuuta 2013

Kuntosalilla nähtyä (by Madagaskar)

.. aika negatiivinen kaiku on tällä postauksen otsikolla, mutta toivon, ettei postaus sitä ole.

... vaikka aionkin seuraavaksi kertoa näkemästäni lihavasta ihmisestä kuntosalilla. Siis toisesta lihavasta itseni lisäksi.

Joku päivä tuossa alkuviikolla salilla käydessä huomasin siis salilla olevan toisenkin reilusti ylipainoisen henkilön. Hänellä ylipainoa oli enemmän kuin minulla - arvioisin hänen olleen noin 140-150kg painoinen.
Ensimmäinen ajatus oli se, että olin iloinen, kun hän oli uskaltautunut sinne. Vaikka oli selvää, ettei se ollut ihan tuttua juttua, niin hän kulki laitteelta toiselle melko määrätietoisesti. Hänellä oli joku kaveri mukana ja ehkä sen vuoksi hän vaikutti varmalta siellä eri laitteilla kiertäessään. (Me lihavat emme voi näyttää heikkoutta..)
Ja vaikka en varsinaisesti todellakaan kytännyt hänen tekemisiään, niin kuitenkin kiinnitin niihin huomiota. En vaan voinut siis olla huomaamatta, kun toisinaan hän oli juuri laitteeni edessä tekemässä.

Ja se asia, mihin kiinnitin huomion, oli se, ettei hän osannut käyttää laitteita tai tehdä liikkeitä oikein. Jonkinlainen johtoajatus treenissä ehkä oli, sillä hän teki laitteiden lisäksi myös jotain vapailla painoilla ja penkillä, mutta kuitenkin se jokin puuttui. Pahimmassa tapauksessa tosiaan liikkeet olivat sellaisia, että isommilla painoilla tulisi pahaa jälkeä.

Se ei tietenkään minulle kuulu kuinka kukaan siellä salilla liikkeitään suorittaa, mutta etenkin näin ylipainoisena itsekin jotenkin enemmän samaistun muihin ylipainoisiin aloittelemassa salilla käyntiä ja toivon heille pelkkää hyvää.

Muistan itsekin, kun en salitreenauksesta tiennyt yhtään mitään ja remputin laitteissa kevyillä painoilla kymmeniä ja taas kymmeniä toistoja ajatellen, että en halua mitään jättilihaksia ( :D )
- Ne jättilihaksethan pullahtaa hetsillään, kun vaan pistää vähänkään enemmän painoa punnuksiin...

Noh, takaisin asiaan.
Tämän ylipainoisen kanssaliikkujan treenailua seuratessani mietin muutamia asioita. Ensinnäkin sitä, että olisiko liian törkeää, jos minä menisin neuvomaan häntä, vaikken siis todellakaan ole itsekään mikään neuvomaan.
 Voisin silti kertoa, että hyödyn sijaan liikkeistä tulee harmia, jos ne tekee väärin ja näyttää kuinka liike tehdään vahingoittamatta itseä.
 - En tietenkään mennyt, mutta mieleni olisi tehnyt.

Toisekseen mietin, että kunpa voisin kertoa hänelle, että ihmisten katseet salilla eivät ole pahaa tarkoittavia (vaikka lihavana sitä on vaan niiiiiiiin oppinut ne sellaisiksi tulkitsemaan) ja että hänen kannattaa tulla sinne toisteki. (Vaikken tietysti voi tietää mitä hän ajattelee..)
- En tietenkään kertonut, kun en häneen mitään kontaktia ottanut.

Ja kolmannekseen mietin, että jokaisen salitreeniä aloittavan pitäisi ensin jostain selvittää liikkeiden oikeat suoritustavat ja hankkia itselleen jonkinlainen treeniohjelma noudatettavaksi. Joko hakea tietoa netistä, esim youtube tai muu vastaava tai sitten ottaa ohjattu treeni ja vaikka teetättää jonkinlainen treeni ammattilaisella, puoliammattilaisella tai edes jollain salikävijällä, jolla on ajatusta.
Silloin se olisi paljon mukavampaa ja ehkä pitkäkestoisempi innostus käydä.

Ennen kuin itse sain opastuksen liikkeiden oikeisiin suoritustapoihin ei minulla ollut mitään kiinnostusta koko salitreeniin. Oikealla tavalla tehtynä vaikutus tuntuu ja näkyy nopeasti ja motivoi sitten eteenpäin!

Minä toivon, että törmään samaiseen henkilöön toisellakin kertaa jo meidän molempien puolesta. Silloin se tarkoittaisi sitä, että minä olen salilla ja myös hän on. Ihan ensin aion huolehtia kuitenkin omista asioistani ja siitä, että saan itseni liikkumaan ja siinä samaan aikaan sitten toivon hyvää kanssani liikkuville.

Haasteraporttia

Viikkoa on eletty yli puolen välin ja viikonloppu kolkuttelee yhden työpäivän päässä. Tämän viikon haaste on ollut harrastaa liikuntaa jokapäivä vähintään 15 minuuttia ja ainakin minä ymmärsin hyötyliikunnan olevan sallittua, jopa toivottavaa.
Näin ollen pääsenkin sitten raportoimaan seuraavanlaista liikuntaa:

Maanantaina  3h siivous
Tiistai            1h sali
Keskiviikko   2h siivous
Torstai           2,5h siivous
Perjantai        4h siivous (alustava) (+ iltasali?)
Lauantai     
Sunnuntai

Loppuviikolle varmaan kerääntyy erinäistä hyötyliikuntaa ja sitten sen lisäksi toiveena olis ehtiä heiluttelemaan uutta 12 kg kahvakuulaa.
Ja jos ei sitä, niin sitten tuota 8kg kuulaa.

Mut näihin ajatuksiin..

Hyviä torstain viime hetkiä ja mukavaa alkavaa perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti