sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kertooko vaaka, onko jo karkkipäivä? by Omnivore


Voiko pelkän painon tuijottaminen aiheuttaa vääristymiä omassa minäkuvassa tai omissa tavoitteissa? Moniko meistä on tiputtanut painoa ja saavuttaessaan tavoitteensa, huomannut että pelkkä tietyn painon saavuttaminen ei ole tehnyt autuaaksi?

Mihin me pyrimme silloin, kun pudotamme painoa? Onko paino todellakin se pääasiallinen huolenaiheemme? Vai pyrimmekö näyttämään paremmilta, olemaan terveempiä tai mahtumaan johonkin tiettyyn vaatteeseen? Olisiko olemassa jokin parempi keino seurata edistymistäsi kuin pelkkä puntarin lukema? Voisiko vyötärön ympärysmittasi, verenpaineesi tai vaikkapa rasvaprosentin seuraaminen olla parempi edistymisen mittari kuin vaaka?

Itselleni ja monille muillekin ihmiselle pelkkä puntarin seuraaminen ei vastaa tavoitteita. Tietenkin paino on helpommin seurattava asia kuin esimerkiksi rasvaprosentti, mutta kankaisen mittanauhan voit ostaa muutamalla eurolla, eikä sen käyttäminen ole sen vaikeampaa kuin punnitseminenkaan.  Mikä on sinun todellinen tavoitteesi?

[VAROITUS! Seuraava paljastus, voi aiheuttaa pahoinvointia ja ahdistusta, eikä sen lukeminen sovi herkemmille lukijoille!] Itselläni oli karkkipäivä perjantaina, koska olen itse siinä vaiheessa prosessiani, etten katso siitä olevan itselleni haittaa. Minulla on yleensä aina ollut tapana pitää vapaapäivä ruokavaliostani kerran viikossa, mutta nyt olen kutistanut sen koskemaan enintään kahta ateriaa yhtenä päivänä viikossa. Tällä viikolla nautiskelin kaksi Oululaisen voisilmäpitkoa ja rasiallinen Namellin Marmeladi-Mixiä ja täytyy sanoa, että hyvää oli ;-)

Haaste viikolle 48


Ensi viikolla haasteena on liikkua joka päivä! Vähintään 15 minuuttia päivässä, muoto vapaa – käy salilla, kävele kauppaan, kolaa lunta, käytä portaita hissin sijaan tai ihan mitä tahansa, kunhan teet jotakin fyysistä.

6 kommenttia:

  1. JES!
    Odotinkin jo jännittyneenä uutta haastetta! Ja otan haasteen vastaan !

    Ihan totta kirjoitat tavoiteasioista. Minä tykkään seurata senttejä, sillä ne kertoo silloinkin, kun vaaka ei.
    Aiemmin painonpudotushommassa kävin kerran kuukaudessa työterveyshoitajan luona seisomassa vaa´alla, joka näytti erilaisia asioita kropasta. Oli tosi kannustavaa nähdä kuinka edistystä tuli, vaikka ko. vaa´at ei ihan tikitarkkoja ehkä olekaan. Muutos siinä kuitenkin näkyi :)

    Nyt samainen juttu ei ole mahdollista, kun työterveyspalvelu on juuri tällä hetkellä pois ulottuviltani, mutta ehkä keksin jonkun muun vielä tuon vaa´an ja mittanauhan kaveriksi :)

    Tosi kiva juttu, että keksit meille haasteen ja tsemppiä sinnekin päin haasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä myös kaikille muille ja kiitoksia palautteesta!

      Poista
  2. voi luoja..joka päivä? huh.. pakkokait tätä on kuitenkin yrittää:)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Tottakai lasketaan! Sehän on erinomaisen hyvää liikuntaa :D !

      Poista
    2. Olikohan Omnivorella tässä oma lehmä ojassa...?

      Poista